VAD ÄR AIRSOFT

Var du med dina vänner ute i naturen och lekte indianer och cowboys, kurragömma, och sköt med ärtrör när du var liten? Gillar du spännande datorspel och actionfilmer? Lever livet när adrenalinet rusar genom kroppen? Då kommer Airsoft troligtvis att passa dig.

Airsoft spelas med effektbegränsade vapen eller så kallade ”Soft Air Guns”. Själva spelet syftar i grunden på att träffa motståndaren (som bär skyddsglasögon) med en miljövänlig plastkula och på detta sätt försätta den samma ur spel. Kring denna grund byggs ofta maffiga scenarion där varje spelare får en roll och en grupp att spela med.

BÖRJA SPELA

Är du nyfiken på att vad Airsoft är eller hur spel med VSAF går till? Det bästa sättet att komma igång är att komma ut på ett spel och se hur det funkar. På plats finns det folk som kan förklara olika moment och det brukar ofta finnas möjlighet att låna en bössa.

På vårt forum annonseras våra spel, det finns även bilder, filmer och mer information som kan vara intressant.

Läs gärna i vår Nybörjarguide!

Spelavgift
För att finansiera markerna vi hyr tar vi ut en peng av alla som är med och spelar. 100kr. På vissa spel tillkommer ytterligare kostnader beroende på vad arrangören har för kostnader för spelet.

Medlemsskap kostar för närvarande 150:- och gäller fram till nyår. Betala in med swish via QR-koden. När du betalat, om du inte varit medlem tidigare, skicka ditt Forums-inloggningsnamn, Namn, Telefonnumer, Adress, Personnummer och E-post till medlem@vsaf.se.

För den som spelar ofta går det bra att betala markavgift årsvis. Du spelar då gratis på spel i Bergsjön samt rabatterat på övriga VSAF-spel. Betala 1600kr med swish via QR-koden. Observera att denna avgift endast täcker spelavgifterna, inte medlemsskapet, som tillkommer med 150:-.

Medlemsskapet och årsavgiften gäller till nyår innevarande kalenderåret.

BÖRJA ARRANGERA

Vem som helst kan dra ihop ett gäng och börja spela Airsoft. Och just dessa "vem som helst" är också vi som förening så beroende av! Att hålla spel behöver inte vara avancerat men någon måste dra ihop gänget och se till att det blir av!

VSAF har inga speciella arrangörer som håller spelen utan alla medlemmar måste hjälpas åt för att det ska bli spel!

Om du sitter hemma och väntar på att någon annan ska fixa så det blir skjuta av, ta dig i kragen och lägg upp ett spel själv! Läs mer om att arrangera på VSAF-spel i menyn ovan.

 

VSAF AIRSOFTREGLER


VSAF Airsoftregler 14 (html)

 

Grundprinciper för VSAF säkerhetstabell

Safety distances in airsoft with proper consideration of atmospheric drag